Кметът на София Йорданка Фандъкова получи приз за включването си 

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова получи приз за включването си 
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова получи приз за включването си в кампанията на bTV „Да изчистим България заедно“

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи приз за включването си  в акцията на bTV „ Да почистим България дружно “.

Наградата и бе връчена от водещия на „ 120 минути “ Светослав Иванов.

„ Искаме да ви благодарим за напъните София да бъде по-красив и по-чист град. Благодарим ви, че сте подкрепящ сътрудник на нашите доброволци, на всички организации и компании, които през миналите години се включиха в самодейността и поддържат идеята. Щастливи сме, че София още веднъж си слага високи цели, тъй като се надяваме с Ваша помощ да организираме първата доброволческа акция за разчистване, при която ще имаме напълно разделно събиране на отпадъците “ – сподели мениджърът на Социални акции на bTV Media Group Мария Лазарова.

„Доброволците в София са с голям принос за нашия Световен връх през 2019 година! Тук са проведени и извършени най-многобройните доброволчески акции у нас“ – добави още Мария Лазарова.

„ Поздравявам bTV за тази социалноотговорна самодейност, която продължава към този момент 10 години и която потегли от София“ – сподели кметът Фандъкова по време на церемонията, състояла се в Центъра за модерно изкуство „ Топлоцентрала “. Тя напомни, че самодейността е обединила доста организации, бизнеси, само че най- към този момент жителите на София и акцентира, че с тази акция медията трансформира настройките на хората. Кметът благодари и на всички структури на Столичната община, които оказват помощ за реализацията на самодейността – регионите общини, Столичния инспекторат, дирекция „Аварийна помощ и превенция“, дирекция „ Зелени системи “ и Оперативна програма „ Паркове и градини “.

„ Днес значимата тематика е да събираме настрана отпадъците, тъй като повторната приложимост и преработването са най-важната мярка за това да опазим природата си, както и за битката с климатичните проблеми и кръговата стопанска система “. Каза кметът Фандъкова по време на церемонията и напомни, че София създава електрическа сила и компост от своите боклуци, като през предходната година на инсталацията в Хан Богров са създадени над 1000 мегават/часа сила от хранителни боклуци и над 14 хиляди тона компост от зелени боклуци. Софиянци са събрали разделно и към 18 хиляди тона боклуци, които са отишли за преработване и повторна приложимост. В началото на идната година всички учебни заведения и детски градини в София ще бъдат включени в разделното събиране на опаковки. „ Смятам, че тази година е време да събираме разделно отпадъците и Столичната община ще направи организация, която да насърчи доброволците да събират разделно “ – добави още Фандъкова.

С грамоти бяха отличени Политическа партия „Витоша“, БЧК, „Мегатрон“, „Мачирски спорт“, HomeMax, „Кока-Кола“, „Екопак“, кметът на Панчарево Николай Гюров, Telus International, Радио NJOY и UPI BG.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР